Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Seminar “Solutionarea litigiilor prin arbitrajul comercial”

In data de 28 aprilie 2023, Camera de Comert si Industrie Prahova si Curtea de Arbitraj Comercial de pe langa Camera de Comert si Industrie Prahova, in colaborare cu Colegiul Consilierilor Juridici Prahova au organizat un SEMINAR DEDICAT ARBITRAJULUI COMERCIAL ca modalitate alternativă de soluționare a litigiilor, aflată la dispoziția mediului de afaceri, a autorităților publice și a persoanelor fizice.

Invitatul special al acestui eveniment a fost Dl. Prof. Univ. Dr. Ștefan Deaconu, Președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, care a prezentat pe larg ce reprezinta arbitrajul comercial, avantajele acestei modalitati de solutionare a litigiilor, conventia arbitrala, aspecte privind  regulile de procedura  arbitrala  si modalitatea de desemnare a arbitrilor s.a.

Au participat peste 60 de persoane – consilieri juridici, avocati, experti si reprezentanti ai mediului de afaceri, care au avut ocazia sa adreseze intrebari si sa clarifice o serie de aspecte teoretice si practice pe tema arbitrajului comercial.

Asa cum a punctat Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova, in interventia sa din deschiderea evenimentului, Curtea de Arbitraj Comercial de pe langa Camera de Comert si Industrie Prahova functioneaza in baza prevederilor legale in vigoare ca o institutie permanenta de arbitraj, ce ofera o SOLUTIE RAPIDA SI EFICIENTA CA ALTERNATIVA LA JURISDICTIA INSTANTELOR JUDECATORESTI STATALE.

Curtea de Arbitraj de pe langa CCI Prahova şi-a format şi menţinut o FOARTE BUNĂ REPUTAŢIE SI CREDIBILITATE, prin calitatea hotararilor arbitrale, buna reputaţie profesională a arbitrilor si stabilitatea instituţională a Curții.