Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Simpozion cu tema Solutii energetice fotovoltaice pentru optimizarea costurilor afacerilor

Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat miercuri, 5 iulie 2023, la Sala Europa de la sediul său, un simpozion de prezentare a sistemelor energetice fotovoltaice, ca solutie viabilă pentru optimizarea costurilor cu energia electrica si adoptare a unui mod sustenabil de desfasurare a activitatii companiilor.

 

Evenimentul, realizat la initiativa si in colaborare cu firma prahoveana General Me.El Electric, cu o traditie de 30 de ani in domeniul instalatiilor si serviciilor electrice si energetice, a reunit cca. 40 reprezentanti de firme din Prahova, Bucuresti, Arges, Brasov, Dambovita si Ilfov.

 

In deschiderea simpozionului, Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, a punctat provocarile cu care se confrunta in prezent reprezentantii comunitatii de afaceri, intre care impactul crizei energetice  si dinamica acesteia ocupa o pozitie fruntasa intr-un clasament alcatuit de firme.

 

In continuare, tematica investitiilor in solutiile energetice fotovoltaice a fost ilustrata prin mai multe prezentari care au acoperit intregul spectru de probleme ridicate de o astfel de initiativa:

  • Strategia Ministerului Energiei privind sursele de energie regenerabila si indeplinirea obiectivelor din Green Deal – sustinuta de un expert din cadrul Ministerului Energiei;
  • Solutii complete de implementare a sistemelor energetice fotovoltaice – sustinuta de reprezentantii companiei General Me.El. Electric;
  • Solutii de finantare prin fonduri europene si prin imprumuturi bancare – sustinute de un expert in accesare fonduri, respectiv de un reprezentant al sistemului bancar.

 

Prezentarile au fost urmate de o sesiune de intrebari si raspunsuri, precum si de discutii B2B.