Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Targul de Orientare in Cariera – MESERII DE NOTA 10

In data de 20 aprilie 2023, la Sala Coloanelor de la Palatul Culturii Ploiesti, s-a desfasurat in premiera la Ploiesti, Targul de Orientare in Cariera «MESERII DE NOTA 10».

 

Evenimentul a fost organizat in cadrul unui parteneriat format din institutii si organizatii prahovene cu implicare in problematica ocuparii fortei de munca – Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, Prefectura Judetului Prahova, Consiliul Judetean Prahova, Camera de Comert si Industrie Prahova, Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti, Patronatul IMM Prahova, Agentia pentru IMM-uri Ploiesti si Inspectoratul Scolar Prahova.

 

La deschiderea evenimentului au participat Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale – Dl. Marius Constantin Budai, parlamentari prahoveni – Dna. Laura Moagher-Senator, Dna. Rodica Paraschiv – Deputat si Dl. Bogdan Toader- Deputat, Prefectul Judetului Prahova – Dl. Virgiliu-Daniel Nanu, Secretarul General al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca – Dl. Marcel Miclau, alaturi de reprezentantii conducerilor tuturor partenerilor implicati in organizare.

 

In cuvantul sau de deschidere, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, a spus: „Prezenta numeroasa a angajatorilor la acest eveniment spune totul despre nevoia de personal, despre interesul si orientarea inspre generatia tanara, inca in formare. Meseriile pentru care este nevoie de personal sunt numeroase si foarte diverse. Practic, in perioada actuala, nu exista domeniu care sa nu se confrunte cu un deficit mai mare sau mai moderat de personal – in primul rand sectoarele industriale, dar si  agricultura, constructiile, serviciile”.

 

La eveniment au participat 45 de expozanti – societati comerciale – firme mari, dar si IMM-uri, institutii, structuri de invatamant dual, colegii nationale  si licee tehnologice.

 

Targul de orientare in cariera si-a propus si a reusit sa aduca in atentia tinerilor, meserii pentru care firmele prahovene au nevoie de angajati, meserii de viitor, care in prezent pot fi practicate in conditii moderne, smart, cu ajutorul tehnologiilor inalte, in contextul unei economii sustenabile.

 

Vizitatorii acestui targ de orientare in cariera au fost elevi de licee, scoli profesionale, invatamant dual, studenti, tineri neintegrati in vreun sistem de scolarizare sau in campul muncii, public larg.