Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Vizita in judetul Prahova a ambasadorilor tarilor asiatice

Camera de Comerț si Industrie Prahova a organizat miercuri, 18 ianuarie 2023,  vizita în județul Prahova a Ambasadorilor tărilor din Asia, in Romania. La aceasta vizita au participat înalți diplomați reprezentand următoarele țări asiatice: China, Indonezia, Iran, Japonia, Malaezia, Pakistan, Thailanda, Vietnam.

 

Programul vizitei a debutat cu intalnirea de la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, la care, alaturi de inaltii oaspeti straini au participat si reprezentantii conducerii Prefecturii Prahova – Dl. Virgiliu-Daniel Nanu, Prefect si Dl. Emil Draganescu, Subprefect, precum si Dl. Marius Marinescu, Membru al Colegiului de Conducere al CCI Prahova si Consul Onorific al Bosniei-Herzegovina la Ploiesti.

 

Amfitrionul intalnirii, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, a deschis reuniunea cu un cuvant de bun venit, in care a evidentiat importanta organizarii acestei vizite, nu doar prin prisma intaririi cooperarii internationale, dar, mai ales, in contextul perioadei actuale si a evolutiilor post-pandemice, precum si al provocarilor geo-politice la nivel international, cu care ne confruntam.

“Din aceasta perspectiva, Camera de Comert si Industrie Prahova, prin activitatea sa in sfera relatiilor externe si a cooperarii internationale, in cazul de fata, prin aceasta importanta vizita, se concentreaza pe trei foarte importante obiective: atragerea de investitori straini in judet, reducerea deficitului balantei comerciale si reducerea deficitului de forta de munca – pentru care o solutie o poate constitui si importul de lucratori in tarile asiatice”, a precizat Presedintele CCI Prahova.

 

La randul sau, Prefectul Judetului Prahova, Dl. Virgiliu-Daniel Nanu, si-a manifestat intreaga deschidere si sustinere a initiativelor investitionale din tarile reprezentate la intalnire si care vizeaza judetul Prahova.

 

In prezentarile si discutiile din cadrul acestei reuniuni s-a insistat pe relatiile bilaterale ale judetului Prahova cu fiecare din cele 8 tari reprezentate.

 

Dupa intalnirea de la sediul CCI Prahova, inaltii diplomati au mai participat la întâlniri organizate la Primăria Municipiului Ploiești, unde au fost primiti de catre Primarul Municipiul Ploiesti, Dl. Andrei Liviu Volosevici precum și la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, unde au fost primiti de catre Dl. Rector Alin Dinita.

 

Vizita in judetul Prahova a celor  8 inalti diplomati din Asia a reprezentat un excelent exemplu de diplomatie economica, impletita cu aspecte de cooperare care vizeaza mediile administrativ si academic.