Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Vizita la CCI Prahova a Ambasadorului Republicii Coreea

Joi, 10 august 2023, Camera de Comerț și Industrie Prahova a primit vizita E.S. Dl. Rim Kap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea la București, care a fost însoțit de doi reprezentanți ai Ambasadei, precum și de  Dl. Jong-su Lee, CEO al Huns Industry, una dintre firmele cu capital sud-coreean stabilite în județul Prahova. Diplomații străini au fost primiți de Dl. Aurelian Gogulescu, Președintele CCI Prahova.

 

Discuțiile au vizat aspecte referitoare la creșterea volumului schimburilor comerciale, potențiale acțiuni comune care să întărească relațiile de cooperare, precum și identificarea de noi sectoare de interes pentru ambele părți, care să stimuleze proiecte comune de investiții.

 

În acest sens, punctul central al dialogului a fost misiunea economică pe care Camera de Comerț și Industrie Prahova o organizează în Republica Coreea, în perioada 9 – 17 septembrie 2023, inițiativă care se adresează  sectorului vini-viticol, dar și altor domenii economice de interes. Astfel, la Seul și Busan, vor avea loc degustări de vinuri prahovene, dar și întâlniri de afaceri punctuale cu firme coreene – importatori de vinuri, de produse agro-alimentare, prestatori de servicii etc.

 

E.S. Dl. Rim Kap-soo a apreciat în mod deosebit activitatea intensă a Camerei prahovene pe relația Coreea, marcată de rezultate concrete și de o excelentă colaborare atât cu Ambasada, cât și cu organizații coreene de comerț exterior – KOTRA (Korea External Trade Association) și KITA (Korea International Trade Association).